FloraKas.nl

Functionaliteit FloraKas: overzicht - kassasysteem - spaarkaarten - bestellingen - fakturatie - voorraadbeheer - urenadministratie - rapportages
Overige informatie: beveiliging - modulen - geschikte hardware - toekomstontwikkelingen - apparatuur en supplies - tarieven - informatie

Kassaprogramma

Het kassascherm is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van FloraKas. In dit scherm kunnen de dagelijkse kassatransacties verwerkt worden. Het scherm is eenvoudig van opzet maar het biedt toch alle mogelijkheden waarmee de dagelijkse werkzaamheden ondersteund worden.Middels een inlogcode kunnen de transacties van alle medewerkers apart worden vastgelegd en ook de klantgegevens (indien gebruik wordt gemaakt van een spaarkaart of klantenkaart) kunnen bij de transactie worden geregistreerd.

Het registreren van allerlei details (zoals: datum, tijdstip, aantal, artikelcode, omschrijving, bedrag, klantnaam, betaling en betalingsmethode, wisselgeld, spaarbedrag, medewerker, etc.) gebeurt automatisch, op de achtergrond, zonder dat u hier iets van merkt. Hierdoor kunt u op een later tijdstip allerlei overzichten en rapportages genereren waarbij u uit allerlei mogelijkheden kunt kiezen om de gegevens op een overzichtelijke manier te groeperen.Artikelen kunnen handmatig worden ingevoerd of deze kunnen automatisch met een handscanner worden toegevoegd aan de kassabon.

De software beschikt over uitgebreide en snelle zoekmogelijkheden zodat iedereen binnen zeer korte tijd kan werken met het kassascherm. Verder kan het scherm volledig met het toetsenbord (zonder muis!) worden bediend zodat de bediening van het kassascherm in de winkel altijd vlot verloopt.Het afrekenen kan plaatsvinden middels verschillende betalingsmethoden (contant, op rekening, PIN, cadeaubon, etc.). Hierbij zijn ook combinaties mogelijk, bijvoorbeeld wanneer een klant betaalt met een cadeaubon die hij aanvult met contant geld.


Het systeem houdt bij welke betalings-methode is gebruikt en hoeveel wisselgeld er moet worden teruggegeven. Echter, wanneer de betalingsmethode "op rekening" wordt geselecteerd, zal de aankooplijst worden bewaard om deze (later) te faktureren.


Het al dan niet afdrukken van de kassabon, evenals het formaat (normale kassabon of rekening op A5-formaat), kan worden geregeld via de systeeminstellingen. Alleen wanneer de gebruiker een andere instelling kiest zal deze afwijkende instelling voor de betreffende transactie worden gebruikt.

Het is mogelijk om, tijdens het invoeren van een kassatransactie, de tot dan toe ingevoerde gegevens te "parkeren". Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om de kassatransactie even in het geheugen te bewaren zodat u ondertussen andere transacties kunt afronden.

Het scherm "parkeren" geeft in een oogopslag de kassatransacties die nog niet volledig zijn afgewerkt. Dit scherm is vanuit het kassascherm oproepbaar en kan worden gebruikt om een geparkeerde kassatransactie in te lezen zodat deze alsnog kan worden voltooid.De heer Van 't Leven: "Zoals je weet wilden wij helemaal niet met een computer gaan werken, maar tegenwoordig verwacht iedereen dat je 'digitaal' bent. Ons bedrijf is inmiddels 2 jaar geleden overgestapt op FloraKas en je mag zeggen dat wij een tevreden klant zijn." De heer Fazilet: "FloraKas bespaart mij ontzettend veel tijd. Ik heb mijn mensen binnen een half uurtje uitgelegd hoe het werkt. Met zo'n ouderwetse kassa was ik daar langer mee bezig! FloraKas is gebruiksvriendelijk, zelfs voor mijn vader die me af en toe komt helpen."

Functionaliteit FloraKas: overzicht - kassasysteem - spaarkaarten - bestellingen - fakturatie - voorraadbeheer - urenadministratie - rapportages
Overige informatie: beveiliging - modulen - geschikte hardware - toekomstontwikkelingen - apparatuur en supplies - tarieven - informatie

Deze website is ontwikkeld door AWC Software - Copyrights (C) 2024
Voor meer informatie neem contact met ons op via
info@awcsoftware.nl
Laatste wijziging: 20-03-2024